ßßß
Co potrzebujesz?2 - 2 1/2 l bulionu warzywnego3 średnie buraki2 marchewki1 pietruszkakawałek selerakawałek białej kapustygarść białej fasoli namoczonej przez noc1 duża cebula1 duży ziemniaksok z połowy cytrynydo smaku:parę ziarenek ziela angielskiegoparę ziarenek pieprzu czarnego3 liście laurowe1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego1 łyżeczka majeranku1/4 łyżeczki kopru włoskiego/fenkułu (opcjonalnie)1/4 łyżeczki czarnuszki (opcjonalnie)3 ząbki czosnku w całościpietruszka do podaniaCo teraz?1. Warzywa obrać, umyć i pokroić w słupki lub inny dowolny kształt (oczywiście oprócz fasoli).2. Wrzucić wszystko do garnka, zalać bulionem, dodać czosnek, zielę angielskie, pieprz, liście laurowe, koper włoski i gotować pod przykryciem ok. 40 min.3. Pod koniec gotowania doprawić cytryną, pieprzem ziołowym, czarnuszką i majerankiem. Podawać posypane pietruszką!English: Ukrainian BorschIt differs from polish borsch in richness of various vegetables and tastes! Must try for sure! It so easy and unexpensive to make. In Poland we say that sth is cheap as a borsch! Of course originally there is a meat but today we prepared it in a veg-style way!What do you need?2 - 2 1/2 l. vegetable stock3 medium beets2 carrots1 parsleya piece of celerya piece of white cabbagea handful of white beans soaked overnight1 large onion1 large potatojuice of half a lemonto taste :a few grains of allspicea few grains of black pepper3 bay leaves1/2 teaspoon herb pepper1 teaspoon marjoram1/4 teaspoon fennel(optional)1/4 teaspoon fennel flower(optional)3 cloves of garlic,wholeparsley to serveNow what?1. Peel the vegetables, wash them and cut into bars or any other shape(apart from beans).2. Put everything in the pot, pour broth, add the garlic, allspice, pepper, bay leaves, fennel and cook about 40 minutes, covered .3. At the end of cooking,season with lemon juice,herb pepper, black cumin and marjoram. Serve sprinkled with parsley !