Wykonanie
Co potrzebujesz?2 - 2 1/2 l
bulionu warzywnego3 średnie
buraki2
marchewki1
pietruszkakawałek
selerakawałek
białej kapustygarść
białej fasoli namoczonej przez noc1 duża
cebula1 duży
ziemniaksok z połowy
cytrynydo smaku:parę ziarenek
ziela angielskiegoparę ziarenek
pieprzu czarnego3
liście laurowe1/2 łyżeczki
pieprzu ziołowego1 łyżeczka
majeranku1/4 łyżeczki
kopru włoskiego/fenkułu (opcjonalnie)1/4 łyżeczki
czarnuszki (opcjonalnie)3 ząbki
czosnku w całości
pietruszka do podaniaCo teraz?1. Warzywa obrać, umyć i pokroić w słupki lub inny dowolny kształt (oczywiście oprócz
fasoli).2. Wrzucić wszystko do garnka, zalać
bulionem, dodać
czosnek,
zielę angielskie,
pieprz,
liście laurowe,
koper włoski i gotować pod przykryciem ok. 40 min.3. Pod koniec gotowania doprawić
cytryną,
pieprzem ziołowym,
czarnuszką i
majerankiem. Podawać posypane
pietruszką!English: Ukrainian BorschIt differs from polish borsch in richness of various vegetables and tastes! Must try for sure! It so easy and unexpensive to
make. In Poland we say that sth is cheap as a borsch! Of course originally there is a meat but
today we prepared it in a veg-style way!What do you need?2 - 2 1/2 l. vegetable stock3 medium beets2 carrots1 parsleya piece of
celerya piece of white cabbagea handful of white beans soaked overnight1 large onion1 large potatojuice of half a lemonto taste :a few grains of allspicea few grains of black pepper3 bay leaves1/2 teaspoon herb pepper1 teaspoon marjoram1/4 teaspoon fennel(optional)1/4 teaspoon fennel flower(optional)3 cloves of garlic,wholeparsley to
serveNow what?1. Peel the vegetables, wash them and cut into bars or any other shape(apart from beans).2. Put everything in the pot,
pour broth, add the garlic, allspice, pepper, bay leaves, fennel and cook about 40 minutes, covered .3. At the end of cooking,season with lemon juice,herb pepper, black cumin and marjoram.
Serve sprinkled with parsley !