Wykonanie
Kolejny pomysł, który przyszedł nagle. Było już jaglane
ciastko, a dziś jaglane babeczki . Do wypieku wybrałam
mąkę kokosową, teraz już na długo nie
będę się z nią rozstawać ;) Poza tym dodałam kawałki ziaren kakaowca, które zawsze świetnie sprawdzają się jako dodatek do wypieków. Babeczkami zajadałam się wraz z
orzechową ricottą - wymieszaną z
masłem z
nerkowców .
Kokosowy smak, kuszący zapach, a do tego bardzo zdrowe i sycące. Jaglane kokosanki !
kokosowe babeczki jaglane z ziarnami kakaowca podane z
orzechową ricottą (z
masłem z
nerkowców)coconut millet cupcakes with cocoa beans served with nutty
ricotta (with cashew nut butter)Składniki:- 4 łyżki
kaszy jaglanej- 2 łyżki
mąki kokosowej-
jajko- szczypta
sody oczyszczonej-
syrop klonowy lub inna
słodycz- ziarna kakaowca
Kaszę gotować z szklanką
wody, do całkowitego wsiąknięcia. Najlepiej zrobić to wieczorem. Rano wymieszać z
jajkiem,
sodą,
syropem,
mąką,
potem ziarnami kakaowca - można też dodać odrobinę
mleka, żeby nie była zbyt zwarta konsystencja. Przełożyć masę do foremek. Piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 25min. Smacznego!*można dodać też
wiórki kokosoweorzechowa
ricotta : ok. 60 g
ricotty + łyżeczka
masła z
nerkowców (lub innego)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Koniec weekendu, początek tygodnia...poniedziałek! Czas wygramolić się
spod kołdry, zjeść dobre śniadanie, wyjść z domu - rządnym
wiedzy i przygotowanym na wszelkie niespodzianki :)Miłego dnia!