Wykonanie
Po dzisiejszym śniadaniu
mogę latać! Naleśnikami zaczynam dzień. Pomysł ten nie mógł czekać do południa. Wieczorem usmażyłam malutkie
kokosowe naleśniki . Rano zabrałam się tylko za wysmarowanie ich
dżemem truskawkowym i zapieczenie pod puszystą
orzechową pierzynką. Zrobiłam ją z
ricotty,
syropu klonowego,
białka oraz
masła z
nerkowców, także można sobie wyobrazić jak cudowny miała smak. Po raz kolejny przekonuje się, że najlepsze pomysły powstają pod wpływem chwili. Rozpływam się na samą myśl, jakie to śniadanie było pyszne. Do zrobienia, nie raz!
kokosowe naleśniki owsiane z naturalnym
dżemem truskawkowym pieczone pod
orzechową*
ricottącoconut oat crepes with natural strawberry jam baked under the nutty*
ricotta*with cashew nut butterSkładniki:
naleśniki:- ok. 3-4 łyżek
mąki owsianej (mniej więcej połowa szklanki)- małe
jajko- 1/2 szklanki
mleka- łyżeczka wiórek
kokosowych- szczypta
sody oczyszczonej-
dżem truskawkowy (lub inny)Naleśniki smażyć na lekko natłuszczonej patelni (u mnie mała, kwadratowa). Następnie przełożyć je ulubionym
dżemem. Zwinąć w ruloniki. Ułożyć w natłuszczonym naczynku do zapiekania, jeden obok drugiego.
pierzynka:- 125g
ricotty- łyżeczka
masła z
nerkowców-
białko- łyżka
syropu klonowegoSkładniki dokładnie wymieszać. Przykryć
serem naleśniki i piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 20-25min.Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Z przyzwyczajenia wcześnie rano wstaję, zaczynam dzień smacznym i leniwym porankiem.
Potem porządki pewnie, trochę obowiązków, a poza tym liczę na odpoczynek w przyjemny weekend pełen słońca :) Też takiego Wam życzę.Miłego dnia!P.S. Dodałam do strony 'Współpraca' - produkty oraz ich recenzje . Mam nadzieję, że łatwiej będzie Wam teraz odnaleźć dany produkt firmy oraz dania z jego udziałem.