Wykonanie
Dostałam od mamy
mąkę kokosową, także dziś od razu pomyślałam o tym by wykorzystać ją w śniadaniu. Zainspirowałam się kluseczkami, które zobaczyłam kiedyś u Martyny . Zrobiłam je nie z
twarogu, ale tak jak moje ulubione kładzione - z
serka naturalnego . Podsmażyłam na
oleju kokosowym . Są mięciutkie jak gąbeczki, a do tego z chrupiącą "skórką" :) Poza tym dodałam też
nerkowce, karmelizowane z
syropem klonowym ora z wiórkami kokosowymi . Potrójnie
kokosowy poranek = potrójnie smaczny!
kokosowo-owsiane kluseczki z
serka naturalnego podsmażone na
oleju kokosowym z
nerkowcami karmelizowanymi w
syropie klonowym z wiórkami kokosowymicoconut-oat dumplings from natural cream cheese fried on the coconut oil with cahsew nuts caramelized with maple
syrup and grated coconut
Składniki:- 200g
serka naturalnego-
białko jaja- 2 łyżki
mąki kokosowej + 3 łyżki
mąki owsianej (w
sumie 1/2 szklanki)- łyżka
syropu klonowegoWieczorem wymieszać dokładnie składniki i wstawić na noc do lodówki. Rano kłaść łyżeczką na gotującą się
wodę i wyjmować, gdy wypłyną na powierzchnię po około 2-3 min. Podawać z dowolnymi dodatkami. Można podsmażyć na patelni. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Piątek, ostatni dzień w szkole, i początek weekendu. Odpoczynek zawsze się przyda :) Szczególnie moim plecom, które codziennie dźwigają ten ciężar, a
potem cierpią...albo raczej ja, z
bólu.