Wykonanie
Dziś z rana ruszam po zakup książek i dla braciszka i dla siebie ;)Dalsze
plany -brak, ale na pewno coś się wymyśli ;pZrobiłam sobie wczoraj smaczny deser ,oczywiście rodzina też jadła :)Zostały mi po nim
jabłka w
cynamonie ,więc wykorzystałam do dzisiejszego śniadania ;p
nocna lodówkowa owsianka na
mleku z
jogurtem naturalnym ,
jabłkami w
cynamonie ,
orzechami włoskimi i
amarantusem ,
espresso cortadonight porridge from fridge with milk ,plain yoghurt , apples with cinnamon , walnuts and amaranth ,
espresso cortado
przepis własnySkładniki :3/4 szklanki
mąki pełnoziarnistej1/4 szklanki
cukru (użyłam light muscovado)2
jajkałyżeczka
proszku do pieczenia2
jabłkałyżeczka
cynamonuWykonanie :
Jabłka pokroić w kosteczkę i wymieszać z
cynamonem.
Mąkę połączyć z
proszkiem do pieczenia.
Jajka zmiksować z
cukrem. Wlać do
mąki i dokładnie wymieszać. Przelać do formy posmarowanej
masłem i obsypanej
bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia (ja miałam silikonową formę więc nic nie
dawałam ). Wyłożyć na górę jabłuszka (polecam dać je też na spód ,bo od dołu ciasto było trochę suche). Piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 30min. do suchego patyczka. Smacznego ;)Idealnie pasuje do
kawki ;D