Wykonanie
18
ciastek Oreo z
białym nadzieniem (12 całych i 6 grubo pokruszonych)1/2 kg
sera twarogowego dobrze zmielonego, w temp. pokojowej1/2 szklanki
cukru1 łyżeczka ekstraktu
waniliowego2 duże
jajka, w temp. pokojowej1/2 szklanki kwaśnej
śmietanyszczypta
soliPiekarnik nagrzać do 130 ° C. Formę na muffiny wyłożyć papiotkami. Do każdej włożyć po jednym całym
ciastku.W misie miksera, na średnich obrotach utrzeć
ser, stopniowo dodając
cukier. Wmieszać
wanilię. Dodać
jajka i krótko ubić, tylko do połączenia się składników. Na koniec dodać
śmietanę i
sól. Wymieszać. Dodać pokruszone
ciastka i wymieszać za pomocą łyżki.Rozdzielić masę pomiędzy papilotki. Piec ok. 22 minuty, aż
ser się zetnie. Wystudzić i schłodzić w lodówce przynajmniej przez 4 godziny.Życzę smacznego!