ßßß

przepis na cztery porcje200 gram surowego łososia100 gram surowego tuńczyka200 gram surowego mintaja300 gram głów i płetw ryb na wywar rybnyszklanka startych wiórków kokosowych1/2 szklanki śmietany tłustejwłoszczyzna na wywar warzywny150 ml wywaru rybnegopęczek koperku250 ml pomidorów w cząstkach z puszkikilka ząbków czosnkupół cytrynysól ,cukier ,pieprz cayenne ,czosnek , świeże chili do smaku200 gram makaronu jajecznego
Z włoszczyzny gotujemy wywar warzywny .Z głów i płetw ryb gotujemy wywar rybny w osobnym garnku . Łączymy razem wywary odcedzając wcześniej warzywa i ryby,dolewamy dodatkowo wywar rybno-krewetkowy (zakupiony) dodajemy wiórki kokosowe , pomidory i gotujemy około 10 minut następnie dodajemy pokrojoną w kostkę rybę wraz ze śmietaną doprawiając do smaku.Podawać z ugotowanym osobno makaronem.
Smacznego :)