ßßß
Cookit - przepis na Na Gazie: zupa rybna
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Na Gazie: zupa rybna
Składniki
Śmietana
Włoszczyzna
Wywar warzywny
Wywar rybny
Koperek
Pomidor
Czosnek
Cytryna
Sól
Cukier
Pieprz cayenne
Chili
Makaron
Łosoś
Tuńczyk
Mintaj surowy
Wiórki kokosowe
Wykonanie
przepis na cztery porcje200 gram surowego
łososia
100 gram surowego
tuńczyka
200 gram
surowego mintaja
300 gram głów i płetw ryb na
wywar rybny
szklanka startych
wiórków kokosowych
1/2 szklanki
śmietany
tłustej
włoszczyzna
na
wywar warzywny
150 ml
wywaru rybnego
pęczek
koperku
250 ml
pomidorów
w cząstkach z puszkikilka ząbków
czosnku
pół
cytryny
sól
,
cukier
,
pieprz cayenne
,
czosnek
, świeże
chili
do smaku200 gram
makaronu
jajecznego
Z
włoszczyzny
gotujemy
wywar warzywny
.Z głów i płetw ryb gotujemy
wywar rybny
w osobnym garnku . Łączymy razem
wywary
odcedzając wcześniej warzywa i
ryby
,dolewamy dodatkowo
wywar rybno
-
krewetkowy
(zakupiony) dodajemy
wiórki kokosowe
,
pomidory
i gotujemy około 10 minut następnie dodajemy pokrojoną w kostkę
rybę
wraz ze
śmietaną
doprawiając do smaku.Podawać z ugotowanym osobno
makaronem
.
Smacznego :)
Źródło:
http://olesia-nagazie.blogspot.com/2014/12/zupa-rybna.html
Przepisy powiązane
Zupa pomidorowa tradycyjna
Zupa pomidorowa tradycyjna
Zupa pomidorowa tradycyjna
Zupa pomidorowa tradycyjna
Zupa pomidorowa tradycyjna
Składniki powiązane (0)