ßßß Cookit - przepis na Zupa pomidorowa tradycyjna

Zupa pomidorowa tradycyjna

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
pomidory 500 gramów
włoszczyzna 300 gramów
olej słonecznikowy 2 łyżek stołowych
nać pietruszki 1 łyżek stołowych
koperek 1 gramów
śmietana 0,5 szklanek
sól według uznania
cukier według uznania
Wykonanie:
Warzywa umyć, obrać i opłukać, skropić olejem, zalać wrzącą wodą, posolić, ugotować wywar( około 30 minut) Pomidory umyć ,pokroić włożyć do rondelka, lekko posolić , dodać pozostały olej i poddusić (10-15 minut) Miękkie pomidory przetrzeć przez przez sito, dodać przecedzony wywar. Zupę przyprawić do smaku solą i cukrem, dodać śmietanę i nać pietruszki z koperkiem. podawać z dodatkiem ryżu bądź makaronu.
Uwagi:
Pomidory mogą być z puszki bądź świeże.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4331/Zupa-pomidorowa-tradycyjna