ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopomidory 500 gramówwłoszczyzna 300 gramówolej słonecznikowy 2 łyżek stołowychnać pietruszki 1 łyżek stołowychkoperek 1 gramówśmietana 0,5 szklaneksól według uznaniacukier według uznaniaWykonanie:Warzywa umyć, obrać i opłukać, skropić olejem, zalać wrzącą wodą, posolić, ugotować wywar( około 30 minut) Pomidory umyć ,pokroić włożyć do rondelka, lekko posolić , dodać pozostały olej i poddusić (10-15 minut) Miękkie pomidory przetrzeć przez przez sito, dodać przecedzony wywar. Zupę przyprawić do smaku solą i cukrem, dodać śmietanę i nać pietruszki z koperkiem. podawać z dodatkiem ryżu bądź makaronu.Uwagi:Pomidory mogą być z puszki bądź świeże.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: