Wykonanie
Poznawanie nowych smaków - i owszem. Ale gdyby ktoś, zostawił mnie na bezludnej wyspie, tylko i wyłącznie, z
makaronem,
szpinakiem,
czosnkiem i różnymi
serami, to też bym nie narzekała. Przynajmniej przez pierwszy tydzień. ;)
50 dag
makaronu (zielone wstążki)
olej,
sól (do gotowania)
sery:70 g Lazura Turkusowego50 g
brie50 g koziego, dojrzewającego
szpinak (paczka mrożonego)
śmietanajajkook. 5 ząbków
czosnkułyżka
miodusól,
pieprzMakaron ugotować al. dente, odcedzić. Do gorącego jeszcze
makaronu dodać drobno pokrojone
sery i mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż do ich całkowitego rozpuszczenia. Podawać ze
szpinakiem.
Szpinak podgrzać, dodać
śmietanę,
jajko,
miód i wyciśnięty
czosnek. Przyprawić do smaku.Smacznego!