Wykonanie
Dziś zapraszam na pikantną pastę. która przygotował w całości mój mążja jedynie zrobiłam zdjęcia :)Pasta jest genialna no i oczywiście super alternatywą dla
wędliny czy
sera.
Składniki:puszka
fasoli pinto (Dawtona)2 papryczki
piri-
piri (z zalewy octowej, Helcom)2 słodkie
cebulząbek
czosnku2 łyżki
majonezu1 łyżeczka
musztardy z
miodemsól,
pieprz do smaku1 łyżka posiekanego
szczypiorku1 łyżka
oliwyCebulę kroimy w piórka, wrzucamy na patelnie z podgrzana
oliwą i podsmażamy 2-3 minuty. Po chwili dodajemy odsączoną
fasolę, posiekany
czosnek i papryczki. Podsmażamy na małej mocy palnika ok.10 minut. Całość ma się lekko uprażyć. Następnie studzimy. Wkładamy do blendera, dodajemy
majonez,
musztardę i blendujemy. Na koniec dodajemy łyżkę posiekanego
szczypiorku.