Wykonanie
Macie już wszystko przygotowane na dzisiejszy wieczór ???? Czy może szukacie jeszcze inspiracji na potrawę dla Waszych gości. Mam coś świetnego i szybkiego.
Potrzebne będzie:4
jajka2 łyżki
majonezu30 dag
sera żółtego startego na drobniutkich oczkach na tarle
sólpieprzpodwójny
filet z kurczaka40 dag
pieczarek1
cebulaPrzygotowanieNa samym początku przygotowujemy
pieczarki. Jeśli to z nimi chcecie zrobić roladę.
Pieczarki umyte, pokrojone i podsmażone. Ja
daję łyżkę
masła,
vegetę,
paprykę ostrą i słodką oraz
pieprz, oczywiście 1/2 szklanki
wody.
Cebulę drobno posiekać i możemy ją wraz z
pieczarkami podsmażyć.
Ciasto z
serem:
Jajka dokładnie ubić i dodać
ser żółty oraz
majonez.
Sól i
pieprz do smaku. Takie ciasto piec na blasze wyłożonej papierem przez 30 minut w temperaturze około 180stopnie.W międzyczasie filet rozkroić na 4 części i rozklepać i przyprawić do smaku tak jak lubicie.
Jeśli będziecie tę roladę robić z
pieczarkami to możecie ostrzej
pieczarki przyprawić, a jeśli np. z taką
sałatkąhttps://www.blogger.com/blogger.g?blogID=5536768892034790824#editor/target=post;postID=1460998590162143983;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=0;src=postnameto wtedy proponuję bardziej przyprawić
piersi z kurczaka.Gdy ciasto nam się upiecze to pamiętajcie mamy tylko chwilkę żeby wszystko na nim poukładać i zwinąć naszą roladę. Dlaczego tylko chwilę, bo później ciasto się kruszy.Rozkładamy najpierw
filet z kurczakaNastępnie układamy
pieczarki lub
sałatkę.
I zwijamy...
Końcowym elementem jest zawinięcie rolady w ten papier w którym było ciasto pieczone i ponownie wkładamy do piekarnika na 50 minut w temperaturze około 180 stopni.
A tak wyglądamy po upieczeniu :)
Życzę SMACZNEGO!!!!ps podawać możecie na ciepło jako do obiadu, ale także świetnie smakuje z
sałatką z
selera :)