Wykonanie
Składniki:(na 3 porcje)- filet z
łososia (300g),-
cytryna (60g),-
koperek,-
sól i
pieprz.Sposób przygotowania:1.
Łososia nacieramy
cytryną,
koperkiem,
solą i
pieprzem.2. Przygotowanego
łososia pieczemy bez dodatku tłuszczu w 200⁰C przez ok. 20-30 min.
Łosoś jest bogaty w:- pełnowartościowe
białko, które pełni funkcje budulcowe,- kwasy omega-3, które działają przeciwkrzepliwie i przeciwnowotworowo.Wartość odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 100 gEnergia: 203 , 8 kcal
Białko: 20,1 gTłuszcze: 13 , 6 gWęglowodany: 0 , 6 gBłonnik pokarmowy : 0 , 2 gSmaczneg o i zdr owe goTrójko lorowa Tę cza