Truskawkowy sezon zainspirował mnie do przygotowania tychże truskawkowych słodkości. Jest to moja wariacja na temat kopca kreta w wersji mini.ciasto:1 szklanka cukru3-4 łyżki kakao2 szklanki mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonej1 szklanka mleka1/2 szklanki serka homogenizowanego2 jajkakrem1 galaretka truskawkowa300 ml. kremówkikilkanaście dużych truskawekJajka ubić z cukrem, następnie dodać serek, mleko i pozostałe składniki. Foremki na mufinki napełnić ciastem do 3/4 wysokości i wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stopni, piec przez 20 minut.Z wystudzonych mufinek ściąć "czapeczki" i wydrążyć środki. Odpady ciasta wysypujemy na blaszkę i podpiekamy w piekarniku ok. 5 minut do suchości. Następne rozkruszamy dłońmi na drobno.Galaretkę przygotować w 1 szklance wody i odstawić do wystudzenia.Kremówkę ubić, dodać lekko tężejącą galaretkę i szybko ubić. Na dno każdej mufinki włożyć po łyżeczce śmietany na to truskawka i reszta kremu. Gotowe ciastka posypujemy rozkruszonym ciastem.