Wykonanie
Jesienne zauroczenie skąpane w promieniach popołudniowegosłońca. Delikatna nutka
wanilii w duecie z dominującym
kokosem.Całość zamknięta w chrupiącej,rumianej powłoczce. Rozkosz.Smaczniej chyba się nie da.Racuszki zachwycą każdego,kto lubi
kokos i łakocie.2,5 szklanki
mąki, 3
jajka,szklanka
mleka, pół szklanki
wody, opakowanie
cukruwaniliowego, szczypta
soli,łyżeczka
proszku do pieczenia, 2 łyżki
oleju, 200 g
kokosowych wiórków.
Jaja ubiłam trzepaczką. Dodawałam po kolei wszystkie składnikicały czas ubijając. Na końcu wsypałam przesianą
mąkę i
wiórki kokosowe.Dokładnie wymieszałam, odstawiłam na pół godziny by ciasto odpoczęło.Racuszki smażyłam na niewielkiej ilości mocno rozgrzanego
oleju.Ułożyłam na półmisku, posypałam wiórkami, przybrałam listkami
melisy.Oddzielnie podałam płynny
miód dla chętnych.Bardzo smacznie polecam :)