Wykonanie
Miałam nic już nie piec w te święta, ale przypomniałam sobie o nowych foremkach, które kupiłam niedawno. Szybkie poszukiwanie w
sieci i są! Babeczki
kokosowe. Wykonanie zgodne z nazwą – szybkie, babeczki są wilgotne i mięsiste – takie jak lubimy. Przepis znalazłam tutaj .
CameraNIKON D90Focal Length50mmAperturef/3.2Exposure1/30sISO3200Składniki :2 szkl.
mąki1 szkl.
mleka2/3 szkl.
cukru1/2 szkl.
oleju2
jajka2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżeczki
cukru z
wanilią100 g
wiórków kokosowychWykonanie :
Mąkę połączyć z
proszkiem do pieczenia. Do osobnej miski wlać
olej,
mleko, rozkłócone
jajka, wsypać
cukier. Rozmieszać łyżką. Wsypać
mąkę z proszkiem, dodać
cukier z
wanilią i
wiórki kokosowe. Dokładnie wymieszać łyżką. Gotowe ciasto wlać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie foremki na babeczki). Piec ok. 40 min w 170-180 stopniach.