ßßß
 
            
         Tradycyjne kotlety schabowezna chyba każdy.Jednak mięso to, możnawykorzystać na wiele różnych,innych sposobów niż rozbite,panierowane kotlety.Prezentuję danie wyjątkowopyszne, proste w przygotowaniu,zachwycające wyglądem,barwami i aromatem.Kawałek schabu umyłam,osuszyłam i pokroiłam na porcje.Każdy kotlet lekko rozbiłam tłuczkiem. Posypałam solą i pieprzem z obu stron.Mięso rozłożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Na patelni zasmażyłam maleńkie pieczarki z dwiema pokrojonymidrobno cebulami. Przestudzone grzybki ułożyłam na porcjach schabu.Kolejną warstwę stanowiła marchewka, którą starłam na średnich oczkach tarki.Całość posmarowałam sporą ilością majonezu i ozdobiłam natką pietruszki.
Tradycyjne kotlety schabowezna chyba każdy.Jednak mięso to, możnawykorzystać na wiele różnych,innych sposobów niż rozbite,panierowane kotlety.Prezentuję danie wyjątkowopyszne, proste w przygotowaniu,zachwycające wyglądem,barwami i aromatem.Kawałek schabu umyłam,osuszyłam i pokroiłam na porcje.Każdy kotlet lekko rozbiłam tłuczkiem. Posypałam solą i pieprzem z obu stron.Mięso rozłożyłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Na patelni zasmażyłam maleńkie pieczarki z dwiema pokrojonymidrobno cebulami. Przestudzone grzybki ułożyłam na porcjach schabu.Kolejną warstwę stanowiła marchewka, którą starłam na średnich oczkach tarki.Całość posmarowałam sporą ilością majonezu i ozdobiłam natką pietruszki. Blaszkę z przygotowaną potrawąodstawiłam na godzinę w chłodne miejsce.Piekłam w mocno rozgrzanympiekarniku przez 35 minut.Kotlety najlepsze sątuż po wyjęciu z pieca.Wszyscy zajadali się nimi ze smakiem :)Bardzo smacznie polecam.
Blaszkę z przygotowaną potrawąodstawiłam na godzinę w chłodne miejsce.Piekłam w mocno rozgrzanympiekarniku przez 35 minut.Kotlety najlepsze sątuż po wyjęciu z pieca.Wszyscy zajadali się nimi ze smakiem :)Bardzo smacznie polecam.