Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
schab bez kości 700 gramów
olej 2 łyżek stołowych
przyprawa \"
Schab pieczony z żurawina\" 1 sztukWykonanie:Przez środek umytego, osuszonego
schabu zrobić,
ostrym nożem, kieszonkę. Wsypać do niej grube kawałki mieszanki. Pozostałą mieszankę wymieszać z
olejem i natrzeć
schab na zewnątrz. Odstawić pod przykryciem na 12 godzin do lodówki. Następnie włożyć w rękaw do pieczenia i piec 50 minut w 180 stopniach. Jeśli chcemy podać
schab na zimno, to należy pozostawić go do wystygnięcia w folii, wtedy będzie bardziej soczysty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: