ßßß Cookit - przepis na Schab pieczony z żurawiną

Schab pieczony z żurawiną

nazwa

Składniki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
schab bez kości 700 gramów
olej 2 łyżek stołowych
przyprawa \"Schab pieczony z żurawina\" 1 sztuk
Wykonanie:
Przez środek umytego, osuszonego schabu zrobić, ostrym nożem, kieszonkę. Wsypać do niej grube kawałki mieszanki. Pozostałą mieszankę wymieszać z olejem i natrzeć schab na zewnątrz. Odstawić pod przykryciem na 12 godzin do lodówki. Następnie włożyć w rękaw do pieczenia i piec 50 minut w 180 stopniach. Jeśli chcemy podać schab na zimno, to należy pozostawić go do wystygnięcia w folii, wtedy będzie bardziej soczysty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12161/Schab-pieczony-z-zurawina