ßßß
 
            
         Najwięcej czasu zajmuje marynowanie mięsa. Trwa to ok. dwóch godzin, ale dzięki temu mięso jest kruche. Można nie marynować, ale wówczas schab będzie suchy - przetestowałam to: dzisiaj robiłam bez marynowania, nie wkładałam do lodówki, tylko od razu włożyłam do piecyka. Jak dla mnie było zbyt suche.Składniki:4 kotlety schabowe bez kościprzyprawa staropolska do mięs (u mnie KNORR)4 łyżki olejuMięso umyć, odciąć ewentualne błonki i delikatnie ubić (ja ugniotłam dłonią)4 łyżki oleju wymieszać z połową przyprawy i obtoczyć w marynacie mięso. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, w którym będzie się piekło. Włożyć do lodówki na ok. 2h
Najwięcej czasu zajmuje marynowanie mięsa. Trwa to ok. dwóch godzin, ale dzięki temu mięso jest kruche. Można nie marynować, ale wówczas schab będzie suchy - przetestowałam to: dzisiaj robiłam bez marynowania, nie wkładałam do lodówki, tylko od razu włożyłam do piecyka. Jak dla mnie było zbyt suche.Składniki:4 kotlety schabowe bez kościprzyprawa staropolska do mięs (u mnie KNORR)4 łyżki olejuMięso umyć, odciąć ewentualne błonki i delikatnie ubić (ja ugniotłam dłonią)4 łyżki oleju wymieszać z połową przyprawy i obtoczyć w marynacie mięso. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, w którym będzie się piekło. Włożyć do lodówki na ok. 2h Smacznego :)
Smacznego :)