ßßß
 
            
         ***
*** Mięso pokroić na plastry o grubości około 2-3 cm. Następnie rozbić tłuczkiem, tak jak kotlety schabowe.Mieszanką ulubionych ziół, przypraw ( u mnie bazylia, czosnek granulowany, tymianek, pieperz czarny i cayenne) i soli posypać mięso z każdej strony. Można też natrzeć olejem. Ostawić na kilka godzin do chłodnego miejsca.W między czasie oczyścić pieczarki, pokroić w drobną kostkę, posolić i podsmażać na patelni około 10 minut. Ogórki również pokroić w podobny sposób.Na zamarynowane mięso nakładać farsz i zawijać w sposób kopertowy. Jeżeli mięso nie klei się do siebie ( tak może być w przypadku kiedy używamy do marynaty oleju) można poprzypinać je wykałaczkami.Piekarnik ustawić na funkcję grillowania z włączonym termoobiegiem na temperaturę 200 stopni. Mięso ułożyć na kratkę, a pod nią wsunąć blaszkę na wytapiający się tłuszcz. Piec około 30 minut. W połowie pieczenia mięso odwrócić na drugą stronę.***
Mięso pokroić na plastry o grubości około 2-3 cm. Następnie rozbić tłuczkiem, tak jak kotlety schabowe.Mieszanką ulubionych ziół, przypraw ( u mnie bazylia, czosnek granulowany, tymianek, pieperz czarny i cayenne) i soli posypać mięso z każdej strony. Można też natrzeć olejem. Ostawić na kilka godzin do chłodnego miejsca.W między czasie oczyścić pieczarki, pokroić w drobną kostkę, posolić i podsmażać na patelni około 10 minut. Ogórki również pokroić w podobny sposób.Na zamarynowane mięso nakładać farsz i zawijać w sposób kopertowy. Jeżeli mięso nie klei się do siebie ( tak może być w przypadku kiedy używamy do marynaty oleju) można poprzypinać je wykałaczkami.Piekarnik ustawić na funkcję grillowania z włączonym termoobiegiem na temperaturę 200 stopni. Mięso ułożyć na kratkę, a pod nią wsunąć blaszkę na wytapiający się tłuszcz. Piec około 30 minut. W połowie pieczenia mięso odwrócić na drugą stronę.***
