Wykonanie
Postanowiłam zrobić wyjątek i odpocząć od
mięsa.Zupę sporządziłam wykorzystując
warzywny bulion.Dwie
marchewki,
pietruszkę,kawałek
selera i
cebulęzalałam zimną
wodą,dołożyłam
ziele angielskie,
liść laurowy i kilka ziaren
czarnego pieprzu.Gotowałam do miękkości.W międzyczasie obrałam kilka
ziemniaków, pokroiłam w kostkę.
Kalafior umyłam, podzieliłam na małe różyczki. Ciemną część
pora pokroiłam na cienkie paseczki,zasmażyłam na patelni na łyżce klarowanego
masła.Miękkie jarzyny wyjęłam z
wywaru, pokroiłam w kostkę.
Bulion przecedziłam, włożyłam
ziemniaki - gotowałam.Po kilku minutach dołożyłam podsmażony
por i
kalafior.Pod koniec gotowania włożyłam do zupy jeden
serek typu
camemberto smaku
ananasowo-
orzechowym.Zagęścił zupę, zabielił i nadał zachwycający, specyficzny smak.