ßßß Cookit - przepis na Pasta z makreli

Pasta z makreli

nazwa

Wykonanie

Przyznam szczerze, że gdyby nie współpraca z firmą Graal, ryby nadal stanowiłyby znikomą część naszego codziennego menu. Dotąd jedliśmy je bardzo rzadko. Po testowaniu kolejnych produktów tak nam zasmakowały, że przepisy z ich zastosowaniem zostawiamy na stałe. Dziś prezentuję pastę z makreli, którą można zrobić zaledwie w 10 minut. Jest idealna do kanapek. Inspirowałam się przepisem Margarytki .
Składniki:
- filet z makreli w oleju firmy Graal (w puszce),
- 2 jajka ugotowane na twardo,
- 5-6 rzodkiewek,
- kiełki rzodkiewki,
- 1 łyżka majonezu,
- 1 czubata łyżeczka musztardy,
- sól, pieprz.
Filet odsączamy z oleju, rozdrabniamy. Jajka obieramy ze skorupek, ścieramy na tarce. Rzodkiewki myjemy i siekamy na bardzo drobną kosteczkę. Dodajemy kiełki, majonez, musztardę oraz przyprawy do smaku. Mieszamy. Przed podaniem schładzamy. Smacznego!
Źródło:http://dzikowiec-od-kuchni.blogspot.com/2014/06/pasta-z-makreli.html