Wykonanie
23 kwietnia 2014Składniki:4
jajka (najlepiej duże,wiejski)5
pieczarek1/2 pęczka
szczypiorku2 łyżki
majonezu1/2 łyżeczki
soli i
pieprzu2łyżki
bułki tartej1 łyżka
masłaodrobina
olejuPrzygotowanie:
Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie ok 7-8min. Ostudzić.każde
jajko przeciąć na pół pionowo, cienkim
ostrym nożykiem.Delikatnie łyżeczką wyjąć wnętrze skorupki ,dodać
majonez,przyprawić
sola i
pieprzem ,rozgnieść całość widelcem.
Pieczarki obrać pokroić w drobną kosteczkę ,przesmażyć na rozgrzanym
maśle.
Szczypiorek posiekać drobno.Oba składniki przełożyć do
jajek-dokładnie wymieszać.Każdą skorupkę napełniać farszem ,delikatnie go ubijając.Maczać w
bułce tartej.Na patelni rozgrzać
olej smażyć
jajka na rumiano od strony farszu.SmacznegoPost navigation← Tak przygotowany
schab świetnie smakuje i prezentuje się na
stole.Polecam na święta i rodzinne ipmrezy :)Odpowiednio kwaśny z tradycyjnymi dodatkami.Taki właśnie powinien być żurek :) →