11 lipca 2014Składniki 2-3 porcję :4 jajka ( najlepiej duże wiejskie)200g. mortadeli w kawałku1 mała młodacukinia1/2 młodejcebuli1/2 szklanki mleka1/2 łyżeczki soli i pieprzu1 łyżeczka przyprawy do dań z jajek2 łyżki masłaPrzygotowanie:Warzywa umyć , osuszyć.Cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach , cebulę oraz mortadelę pokroić w małą kostkę.Na patelni rozgrzać masło , wrzucić pokrojone składniki , smażyć do zarumienienia.Jajka roztrzepać z mlekiem oraz przyprawami , wlać na patelnie , smażyć do ścięcia się jajek co chwila mieszając.SmacznegoPost navigation← Wiejska bo z serków wiejskich oraz warzyw które możemy już zrywać z własnych grządek. Idealna na śniadanie do świeżego pieczywa.Sałatka z trzech rodzajów ogórków , idealna do dań mięsnych i kaszy. Może stanowić także przystawkę lub przekąskę →