ßßß Cookit - przepis na Jajecznica z mortadelą i cukinią

Jajecznica z mortadelą i cukinią

nazwa

Wykonanie

11 lipca 2014
Składniki 2-3 porcję :
4 jajka ( najlepiej duże wiejskie)
200g. mortadeli w kawałku
1 mała młoda cukinia
1/2 młodej cebuli
1/2 szklanki mleka
1/2 łyżeczki soli i pieprzu
1 łyżeczka przyprawy do dań z jajek
2 łyżki masła
Przygotowanie:
Warzywa umyć , osuszyć.
Cukinię zetrzeć na tarce o małych oczkach , cebulę oraz mortadelę pokroić w małą kostkę.
Na patelni rozgrzać masło , wrzucić pokrojone składniki , smażyć do zarumienienia.
Jajka roztrzepać z mlekiem oraz przyprawami , wlać na patelnie , smażyć do ścięcia się jajek co chwila mieszając.
Smacznego
Post navigation
← Wiejska bo z serków wiejskich oraz warzyw które możemy już zrywać z własnych grządek. Idealna na śniadanie do świeżego pieczywa.
Sałatka z trzech rodzajów ogórków , idealna do dań mięsnych i kaszy. Może stanowić także przystawkę lub przekąskę →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/syta-propozycja-na-pyszne-sniadanie