Wykonanie
Niedzielny poranek , zawsze jest dobrze zaczęty gdy na
stole stoi parująca jajecznica , kawusia w olbrzymim kubasie , a pogoda jeszcze na tyle dobra ,że stolik może stać na tarasie .. 😉 To raczej pomysł, niż przepis , bo wiadomo
jaja robić potrafi każdy , jedni większe inni mniejsze , ale zawsze jakieś ukręcić potrafimy 😉 Ta wersja jest lekka i pyszna ..taka troszkę już jesienna ..
Skład :2
jajka pół małej
cukinii ( szczupłej i krótkiej 😉 ) łyżeczka
masła do smażenia ,
sól ,
pieprz do smaku
Cukinie kroimy na cienkie plasterki razem ze skórką ( jak jest mała to, skórka jest mięciutka ) ,
jajka roztrzepujemy w misce z
solą i
pieprzem. Na patelni rozpuszczamy
masło i układamy plasterki
cukinii , podsmażamy aż
cukinia zacznie mięknąć , wlewamy
jajka i smażymy jeszcze chwilkę do uzyskania lubianej konsystencji . Wykładamy na talerz i gotowe ; ) Miłej i relaksującej niedzieli Wam życzę ..