Pasta jajeczna

nazwa

Składniki

Wykonanie

Nie wyobrażam sobie życia bez pieczywa, bez kanapek, tostów itp. Oczywiście nie wyobrażam też sobie jeść kanapki cały czas z tymi samymi dodatkami. Tym razem przepis banalny, składniki, które na pewno każdy ma w swojej kuchni. Pasta jajeczna to smaki mojego dzieciństwa. Taka pasta z samym masłem, próbowałam z majonezem, ale to już nie jest to samo. Gdy wybieraliśmy się w podróż będąc dziećmi Mama właśnie robiła taką pastę i kanapki z nią smakowały najlepiej na świecie. Smakiem tym wracam do dzieciństwa. Czasami to co najprostsze najlepiej smakuje
Składniki:
6 jajek
2 łyżki masła
sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać, najlepiej jeszcze ciepłe ugnieść widelcem i wymieszać z masłem. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego
Źródło:http://dom-agi.pl/pasta-jajeczna