21 maja 2015Składniki:4 placki tortilli pszennej8 plastrów szynki z piersi kurczaka8 plastrów sera żółtego np. Gouda1 opakowanie sera twarogowego z cebulą i szczypiorkiem 125g.pojedyncza pierś z kurczakaMarynata do mięsa:2 łyżki oleju rzepakowego2 łyżki pikantnego ketchupu1 łyżka czosnku niedźwiedziego1 łyżeczka słodkiej papryki1 łyżeczka ostrej papryki1/2 łyżeczki soli i pieprzuPrzygotowanie:Piersi umyć , osuszyć , oczyścić z błonek.Mięso przekroić na pół wzdłuż.Składniki marynaty połączyć razem , natrzeć mięso , odstawić na 4-5 h. do lodówki a najlepiej na noc.Zamarynowane piersi grllować na rumiano z obu stron.Każdą pokroić w cienkie paski.Placki tortilli smarujemy po całości serkiem twarogowym , układamy po 2 plastry sera i szynki.Na końcu każdego plaska układamy po 2-3 paski piersi z kurczaka.Zwijamy ścisło tortillę w rulon.Kroimy w 1-2 cm. plastry.Podajemy same lub z ulubionym sosem.SmacznegoPost navigation← Piersi z intensywnym smakiem roztopionego sera camembert oraz pomidorem. Czosnek niedźwiedzi nadaje im charakteru a majonez podkreśla smak.Przekąska z tortilli na zimno którą uwielbiają za równo dzieci jak i dorośli. →