Wykonanie
30 marca 2015Składniki:(Na dwie porcję)200g.
białego ryżu Arborio (2 torebeczki po 100g. każda)0,5l. gorącego
bulionu warzywnego200g.
serka kremowego topionego ( 2 bloczki każdy po 100g.)300g.
wędzonego łososia( użyłam brzuszków)2 łyżki posiekanego świeżego
kopru1 łyżeczki
pieprzu cytrynowego1/2 łyżeczki świeżo mielonej
soli morskiej1 łyżka
masłaPrzygotowanie:Na patelni rozpuścić
masło , wsupać
ryż.Dusić
ryż na małym ogniu podlewając go
bulionem aż do zmięknięcia i odparowania płynu.Dodać
serki topione ,
koper , pokrojonego na małe kawałki
łososia oraz
przyprawy.Mieszać do całkowitego połączenia się składników.Risotto podawać na ciepło lub zimno w formie sałatki.SmacznegoPost navigation← Prosty pomysł na obiad.Proste w przygotowaniu ciasto w parę chwil. Do jego przygotowania możemy użyć także innych sezonowych
owoców. →