Wykonanie
Pin It
Ryby lubię za to, że można je przygotować szybko i z minimalna ilością składników.
Sól,
pieprz, jakieś
zioła i w kilka dosłownie minut mamy gotowe pyszne i zdrowe danie. Dziś zapraszam na aromatyczną doradę z grilla. Prosto, łatwo i smacznie.Czas przygotowania: 20 minutProporcje dla 2 osóbSkładniki:2 wypatroszone dorady1 łyżeczka
masłagałązki świeżego
rozmarynusól morska gruboziarnista
pieprzcząstki
cytrynyWykonanie:
Ryby płuczemy pod zimną
wodą i wycieramy ręcznikiem papierowym. Do środka wkładamy po kawałku
masła, parę igiełek
rozmarynu, solimy i
pieprzymy.
Rybę również delikatnie solimy z zewnątrz.Układamy na rozgrzanym grillu lub na patelni grillowej, okładamy gałązkami
rozmarynu i pieczemy z każdej strony, aż skórka lekko zbrązowieje. Czas grillowania zależy od temperatury, na grillu
ryba szybciej będzie gotowa, niż na patelni.Doradę podajemy skropioną
cytryną.