Wykonanie
1 stycznia 2015Składniki:500g.
łopatki wieprzowej500g.
pieczarek2
cebule1
jajko1
kajzerka namoczona w
mleku i odciśnięta2 łyżki
musztardy chrzanowej2 łyżki
śmietany 18%1/2 szklanki
bułki tartejPo jednej łyżeczce:
soli ,
pieprzu , ostrej i
słodkiej papryki300g.
sera żółtego w kawałku
olej do smażenia
Przygotowanie:
Łopatkę , umyć , osuszyć , zmielić dwukrotnie w maszynce do
mielenia mięsa.Obrane
pieczarki oraz
cebule zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Do
mięsa dodać starte składniki,
jajko ,odciśniętą
kajzerkę,
musztardę ,
śmietanę ,
bułkę tartą oraz
przyprawy.Wyrobić rękoma masę
mięsną.
Ser pokroić w średniej wielkości kostkę.Na patelni rozgrzać
olej.Dłonią nabierać porcję
mięsa , na środek kłaść kostkę
sera , sklecić kotleta.Smażyć na rumiano z każdej strony.SmacznegoPost navigation← Mocno
czosnkowe mięso z aromatem
ziół. Idealne na niedzielny obiad.
Pieczarki w tej wersji smakują na ciepło i zimno, są świetną przekąską podczas imprez czy spotkań ze znajomymi. →