ßßß Cookit - przepis na Pancakes z bekonem i syropem klonowym - Buszująca w kuchni

Pancakes z bekonem i syropem klonowym - Buszująca w kuchni

nazwa

Wykonanie

Kiedyś obiecałam Wam, że przetestuję jak smakują naleśniki amerykańskie z bekonem i syropem klonowym. Sam tłuszcz, cukier i góra kalorii czyli smakują genialnie. I nie dziwię się, że Amerykanie mają problemy z otyłością, jeśli każdy poranek zaczynają takim śniadaniem. Ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić.
Składniki
jajko, 1 sztuka
sól, szczypta
maślanka, 1 i 1/4 szklanki
oliwa, 1/4 szklanki
mąka pszenna, 1 i 1/4 szklanki
cukier puder, 1/4 szklanki
proszek do pieczenia lub soda, 1 i 1/2 łyżeczki
bekon, kilka cienkich plastrów
syrop klonowy do polania
Sposób przygotowania
Białko oddzielić od żółtka. Białko ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Żółtko, maślankę i oliwę połączyć.
Dodać mąkę, cukier i proszek. Dokładnie zmiksować.
Na koniec bardzo delikatnie wymieszać z ubitymi białkami.
Smażyć z obu stron na złoty kolor na suchej patelni na słabym ogniu.
W międzyczasie zarumienić bekon również na suchej patelni.
Pancakes podawać ułożone piętrowo po 3 sztuki z plastrami smażonego bekonu i polane syropem klonowym.
voltaren online
Źródło:http://buszujacawkuchni.pl/pancakes-z-bekonem-i-syropem-klonowym