ßßß Cookit - przepis na Młoda kapusta z koperkiem - Buszująca w kuchni

Młoda kapusta z koperkiem - Buszująca w kuchni

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam tę porę roku. Jest cudownie, przyjemnie, kolorowo. Na straganach pełno warzyw i owoców. A to dopiero początek! Młoda kapusta jest jednym z tych dań, które trzeba zrobić. Ja do jej przygotowania używam jak najmniej składników. Lubię jej świeży smak. Ale oczywiście można do niej dodać podsmażony boczek lub przyprawić dodatkowo sokiem z cytryny i cukrem.
Składniki
młoda kapusta, 1 główka
liście laurowe, 2 sztuki
sól, pieprz
masło, 3-4 łyżki
cebula, 1 średnia
mąka pszenna, 2 łyżki
koperek, 1 pęczek
Sposób przygotowania
Oderwać wierzchnie liście kapusty. Przekroić na 4 części. Odciąć biały środek. Resztę poszatkować. Przełożyć do garnka. Zalać wodą. Dodać liście, sól i pieprz. Gotować ok. 15-20 minut do momentu, aż będzie miękka. Odlać większość wody. Zostawić tylko trochę na dnie.
Na maśle zarumienić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Wsypać mąkę. Smażyć 2-3 minuty. Trzeba uważać, żeby mąka się nie przypaliła. Całość dodać do kapusty. Dosypać posiekany koperek. Wymieszać. Jeszcze chwilę gotować. W razie potrzeby ponownie przyprawić. Najlepiej smakuje kolejnego dnia.
cost of diflucan
Źródło:http://buszujacawkuchni.pl/mloda-kapusta-z-koperkiem