Wykonanie

Na blogu jest już jeden przepis na kotleciki
rybne ( o ten )... Tym razem dodałam do nich
zielony groszek i był to strzał w dziesiątkę :) Kotleciki są lekkie, pyszne a przygotowanie, jak sami widzicie, jest bardzo proste ;)Idealny pomysł na
rybę, nawet dla dzieci :)

Składniki :* 250 g ugotowanych
ziemniaków, wczorajsze będą w sam raz,* 300 - 350 g
ryby, może to być np
mintaj,* 1
liść laurowy,* 2
ziela angielskie,* 3 kulki
pieprzu,* 150 g
mrożonego zielonego groszku,* 1 łyżka
musztardy,* 2 łyżki
bułki tartej + do obtoczenia kotlecików,*
sól,
pieprz,*
oliwa do smażenia,

Przygotowanie :
Rybę,
liść laurowy,
ziele angielskie i
pieprz włóż do garnka, zalej wrzącą
wodą ( lub
mlekiem ) i gotuj 10 minut. Na ostatnie 5 minut dodaj
groszek. Odcedź.Ugotowane ( i ostudzone )
ziemniaki ubij na gładką masę.Dodaj ugotowaną
rybę i
groszek,
musztardę, około 2 łyżek
bułki tartej ( w zależności od konsystencji masy - powinna być gęsta jak np na kotlety mielone ), wszystko dokładnie wymieszaj. Przypraw do smaku
solą i
pieprzem.Z masy formuj kotleciki, obtocz w
bułce tartej i smaż na rozgrzanej
oliwie na zloty kolor.Podawaj z czym lubisz.U nas z pieczonymi warzywami i
sosem czosnkowym :)