Wykonanie
My na prawdę lubimy kuchnie meksykańską, wszystkie te pyszności :) burito, fajitasy i enchilady... mmm :)Pamiętacie moj przepis na quesadillas z
wołowiną ? Dziś mam dla Was bardzo proste
kurczakowe quesadillas z
papryką i
czerwoną fasolą. Przygotowanie zajmie około 30 minut a koniec końców quesadillas wychodzą na prawdę pyszne. Takie proste i takie dobre :)We really like Mexican cuisine, all this yummies like buritos, fajitas, enchiladas... Mmm :)Do you remember my recipe for quesadillas with beef ?
Today I've for you
very easy chicken quesadillas with peppers and red beans :) Preparing take you about 30 minutes and the final effect is
truly delicious.So simple and so good :)
Składniki: ( 2-3 porcje )* 2
piersi z kurczaka,* 1
czerwona cebula, obrana, pokrojona w półplasterki,* 2
papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojone w paseczki,* 150 g odsączonej
czerwonej fasoli z puszki,* 250 g tartej
mozzarelli,* 4 łyżeczki
przyprawy do fajitas lub podobnej,* 2 łyżki
oliwy,* 4-5 dużych tortilli, ja użyłam pełnoziarnistych,*
sól,Ingredients: ( 2-3 servings )* 2 chicken breast,* 1 red onion, peeled and cut into half slices,* 2 peppers, seeded and cut into strips,* 150 g drained red beans form can,* 250 g grated
mozzarella,* 4 tsp fajitas seasoning or similar,* 2 tbsp
olive,* 4-5 big tortillas, I've used wholemeal,* salt,
Przygotowanie :Piersi umyj, przekrój na pół i włóż do garnka z
wodą z 1/2 łyżeczki
soli.Zagotuj i gotuj przez 15 minut.W
między czasie rozgrzej łyżkę
oliwy na patelni, podsmaż
cebulę i
papryki z 2 łyżeczkami
przyprawy do tortilli, do czasu aż będą miękkie.Przełóż do miski.Wyjmij
kurczaka z
wody i ostudź.Pokrój
mięso na mniejsze kawałki i zmieszaj z pozostałymi 2 łyżeczkami
przyprawy.Rozgrzej łyżkę
oliwy i podsmaż
kurczaka przez kilka minut.Do miski dodaj kawałki
kurczaka i odsączoną
czerwoną fasolę, dobrze zmieszaj.Rozgrzej dużą patelnie lub elektryczny grill, jeśli taki masz.Na połowie tortilli ułóż
mięso z warzywami a na drugiej połowie
ser, przełóż na patelnie lub grill.Gdy
ser zacznie się roztapiać złóż tortille na pół i delikatnie podgrzej z obu stron.Powtórz aż skończą się składniki.Gotowe tortille pokrój w trójkąty ( 4 z jednej tortilli ) i od razu podawaj z salsą lub guacamole.
Preparation :Wash and cut chicken breast for half, put into pan with water and 1/2 tsp salt.Boil and simmer for 15 minutes.Meantime heat 1 tbsp of oli on a pan nad fry onion and peppers with 2 tsp fajitas seasoning, until soft.Transfer to the bowl.Drain chicken and let it cool.Cut cooked chicken breast for smaller pieces, and mix with 2 tsp fajitas seasoning.Heat the reaming tbsp of oil on the previously used pan and fry chicken pieces for few minutes.Add chicken and drained red beans to a bowl and mix well.Heat big pan or electrical grill if you got one.On a half of tortilla piece put chicken with vegetables and cheese for another half, transfer to pan or grill.When cheese start melted, fold for half and gently heat on both sites.Fill tortillas until you'll use all ingredients.Ready tortillas cut for triangles ( 4 from 1 tortilla ) and
serve immediately with salsa or guacamole.