Wykonanie
Składniki:* 200 - 250 g piersi z
indyka,* 1
cebula,* 0,5 szklanki
jogurtu naturalnego,* 2 łyżki
musztardy ( ja użyłam francuskiej),* 2 łyżki
chrzanu,* 2 łyżki
oliwy,* 0,5 szklanki
maki,*
sól,
pieprzPrzygotowanie :
Mięso podzielić na kotleciki i delikatnie rozbić.Posypać
solą i
pieprzem.Na patelni rozgrzać
oliwę, podsmażyć posiekaną w drobną kostkę
cebulę.Na talerzyku rozsypać
mąkę, obtoczyć kotlety.
Mięso dodać do
cebuli i smażyć na rumiano z obu stron.Zalać
wodą tak aby zakryła
mięso i dusić na wolnym ogniu przez około 10 minut.W szklance wymieszać
jogurt,
musztardę i
chrzan (sos wychodzi dość pikantny).Dodać sos do
mięsa i dusić pod przykryciem przez kolejne 5 minut.Odkryć aby sos się zredukował (jeżeli
wody nadal będzie za dużo, można dodać łyżkę
mąki rozrobioną z
wodą).Zagotować.