ßßß
Składniki dla 3 osób :2 czerwone papryki grubościenne2 małe cebulki5 pieczarek1 łyżeczka płaska suszonego czosnkuodrobina ostrej papryki mielonejmix makaronu ( po garści różnych kształtów )6 jajek6 małych plastrów boczkusól, pieprz do smakuolej do smażenia
Makarony gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Paprykę kroimy w paski , cebulkę w piórka , a pieczarki w plastry. Wszystkie warzywa wrzucamy na patelnię , solimy , posypujemy czosnkiem,papryką ostrą i smażymy na dużym ogniu do miękkości około 6 minut. Mają być złociste i miękkie ale nie ciapowate. na patelnię do jajek kładziemy tyle kawałków boczku , ile jaj będziemy smażyć i na każdy boczuś wybijamy jajko , solimy i smażymy z obu stron lub z jednej jak ktoś woli , posypujemy pieprzem Teraz pozostało złożyć elementy w danie , na talerz wysypujemy makaron , następnie warzywa , na koniec jajka i paprykando jest gotowe do podania 😉