Wykonanie
Takie trochę inne pączki niż te tradycyjne
drożdżowe. Nie dodajemy do nich
drożdży tylko
proszek do pieczenia przez co ciasto po usmażeniu ma inną konsystencje ( nie są takie puszyste). W smaku bardzo intensywnie
bananowe czyli coś dla miłośników tych
owoców :D Najlepsze są takie małe na jeden kęs i jeszcze ciepłe. Żałuje tylko, że nie dodałam
cynamonu, myślę, że fantastycznie by tu pasował.Składniki:1 szklanka
mąki (przesiana)2 łyżki
mąki ryżowej250 g puree
bananowego (2 sztuki)3 łyżki
cukru1
jajko1 łyżeczka
wódki1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
soliolej do smażenia
cukier puderWszystkie składniki mieszamy do uzyskania gęstej, lepiącej się masy.
Olej rozgrzewamy, wrzucamy plasterek
ziemniaka i gdy natychmiast wypłynie znaczy to, że
olej jest porządnie rozgrzany i możemy zabrać się za smażenie. Na łyżeczkę nakładamy porcje ciasta a drugą łyżeczką zsuwamy je do rozgrzanego tłuszczu. Smażymy na złoty kolor. Po usmażeniu układamy na ręczniku papierowym a następnie oprószamy
cukrem pudrem.