Wykonanie
Bananowe pączusie - mięciutkie, wilgotne, nie za słodkie i baaardzo
bananowe. A do tego super szybkie!
Z podanych składników wychodzi ok 25 pączusiów. Ja następnym razem robię od razu podwójną porcję:)SKŁADNIKI:1
jajko1 łyżka
oleju1/4 szkl
mleka1/2 szkl
mąki1 łyżka
cukru1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
cynamonu1/4 łyżeczki
soli2
bananyolej do głębokiego smażenia
cukier puder do posypania1.
Jajko,
olej i
mleko dokładnie roztrzepać (ja robiłam to zwykłą trzepaczką ręczną, ale można mikserem). Dodać sypkie składniki i dokładnie wymieszać na jednolitą masę.2. W rondelku rozgrzać
olej.3.
Banany pokroić w ok 1cm plastry. Zanurzać w cieście i smażyć na głębokim
oleju ok 5 minut.
3. Obsypać obficie
cukrem pudrem.