ßßß
Cookit - przepis na PIECZONY INDYK W SOSIE PIECZARKOWYM
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
PIECZONY INDYK W SOSIE PIECZARKOWYM
Składniki
Mięso gulaszowe
Indyk
Pieczarki
Grzyby suszone
Cebula
Śmietana
Czosnek
Majeranek
Sól
Pieprz
Zioła prowansalskie
Marchew
Pietruszka
Makaron
Olej
Wykonanie
Polecam dziś mięciutkie i chude
mięso z indyka
w
sosie pieczarkowym
.Składniki:
mięso gulaszowe
z
indyka
pieczarki
parę
suszonych grzybków
cebula
śmietana
czosnek
majeranek
sól
,
pieprz
zioła prowansalskie
marchewka
pietruszka
makaron
olej
Mięso z indyka
przyprawiłam
czosnkiem
i
przyprawami
.Polałam
oliwą
i odstawiłam na 2 godziny do lodówki.
Następnie wstawiłam do piekarnika.Podlałam
wodą
.Piekłam w temp.180 stopni przez godzinę.
Po godzinie dodałam do niego pokrojoną
marchewkę
i
pietruszkę
.( Możecie dodać inne ulubione warzywa)I ponownie wstawiłam na około 30 minut do piekarnika.
Gdy
mięso
się piekło podsmażyłam pokrojone w plasterki
pieczarki
i
cebulę
.Dodałam również parę namoczonych wcześniej
suszonych grzybków
.
Po usmażeniu przełożyłam wszystko do miseczki i zmiksowałam.
Przełożyłam na patelnię i dodałam
śmietanę
.
Wymieszałam
i dodałam do sosu,który wytworzył się z
pieczenia indyka
.
Nie wygląda to może zbyt pięknie... ale zapewniam,że powstałe smaki były rewelacyjne.Sos cudownie pachniał
grzybami
.Podawałam pokrojonego
indyka
z
makaronem
.Smacznego!
Źródło:
http://potrawyregionalne.blogspot.com/2012/01/pieczony-indyk-w-sosie-pieczarkowym.html
Przepisy powiązane
Karkówka nadziewana marchewką i czosnkiem.
Polędwiczka wieprzowa z kurkami
Brokułowy sos
Makaron z łososiem i szpinakiem
Schab w sosie grzybowym
Składniki powiązane (0)