Wykonanie
![](/Data/Images/potrawyregionalne.blogspot.com\2012_slash_01_slash_paszteciki-drozdzowe-z-miesem-i/l/388997246.jpg)
Dziś zapraszam naDo nich filiżanka czerwonego barszczu i mamy pyszne jedzonko.Składniki:Ciasto:4 szklanki
maki pszennej1 szklanka
mleka5 dag / pół opakowania
drożdżyszczypta
soli i
cukrułyżka
olejuFarsz:
mięso np.
łopatka,
indyk - najlepiej jak zostanie z ugotowanego rosołu2 małe
cebule8-10 większych
pieczarek4 ząbki
czosnkusólpieprzzioła prowansalskiemajeranekDo farszu można dodać podgotowaną, posiekaną
kiszoną kapustę.
Drożdże rozkruszyłam,zalałam ciepłym
mlekiem z odrobiną
cukru.Odstawiłam do wyrośnięcia.
![](/Data/Images/potrawyregionalne.blogspot.com\2012_slash_01_slash_paszteciki-drozdzowe-z-miesem-i/l/-373580661.jpg)
Do miksera wsypałam
mąkę i wlałam po około30 minutach rozczyn z
drożdży.
![](/Data/Images/potrawyregionalne.blogspot.com\2012_slash_01_slash_paszteciki-drozdzowe-z-miesem-i/l/-1357926297.jpg)
Dodałam
olej i wyrabiałam ciasto.
![](/Data/Images/potrawyregionalne.blogspot.com\2012_slash_01_slash_paszteciki-drozdzowe-z-miesem-i/l/1449823113.jpg)
Odstawiłam je w ciepłe miejsce,przykryłam ściereczką i zajęłam się farszem.Pokroiłam drobno
cebulę i
pieczarki.
![](/Data/Images/potrawyregionalne.blogspot.com\2012_slash_01_slash_paszteciki-drozdzowe-z-miesem-i/l/-44643941.jpg)
Podsmażyłam je na
oleju.Dodałam
przyprawy i starte ząbki
czosnku.
![](/Data/Images/potrawyregionalne.blogspot.com\2012_slash_01_slash_paszteciki-drozdzowe-z-miesem-i/l/1164603369.jpg)
Zmieliłam ugotowane wcześniej
mięso idodałam do
pieczarek.
![](/Data/Images/potrawyregionalne.blogspot.com\2012_slash_01_slash_paszteciki-drozdzowe-z-miesem-i/l/-778406525.jpg)
Farsz wymieszałam.Jeżeli jest za gęsty można dodać
wywaru z rosołu.
![](/Data/Images/potrawyregionalne.blogspot.com\2012_slash_01_slash_paszteciki-drozdzowe-z-miesem-i/l/226698074.jpg)
Wyrośnięte ciasto podzieliłam na części.Podsypywałam
mąką i wałkowałam je na cienkie płaty.
![](/Data/Images/potrawyregionalne.blogspot.com\2012_slash_01_slash_paszteciki-drozdzowe-z-miesem-i/l/1451793305.jpg)
Ciasto kroiłam radełkiem ( można nożem) w trójkąty.Na szerszą część kładłam farsz.
![](/Data/Images/potrawyregionalne.blogspot.com\2012_slash_01_slash_paszteciki-drozdzowe-z-miesem-i/l/1014997544.jpg)
Zwijałam paszteciki.
![](/Data/Images/potrawyregionalne.blogspot.com\2012_slash_01_slash_paszteciki-drozdzowe-z-miesem-i/l/-1504633840.jpg)
Układałam je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
![](/Data/Images/potrawyregionalne.blogspot.com\2012_slash_01_slash_paszteciki-drozdzowe-z-miesem-i/l/-1516574260.jpg)
Piekłam około 15 minut w piekarniku w temperaturze 220 stopni.
![](/Data/Images/potrawyregionalne.blogspot.com\2012_slash_01_slash_paszteciki-drozdzowe-z-miesem-i/l/-1656810492.jpg)
Podawałam z czerwonym barszczykiem.
![](/Data/Images/potrawyregionalne.blogspot.com\2012_slash_01_slash_paszteciki-drozdzowe-z-miesem-i/l/1874635875.jpg)
Smacznego!