ßßß
Kremowe smarowidło z nutą sezamu sprawdza się wyśmienicie. Wasze kanapki nabierają smakowitego aromatu;) Przepis już gościł na blogu - tutaj odsyłacz.3. Pasta z czerwonej fasoliStanowi idealną bazę do waszych kanapkowych kompozycji. Ostatnio wypróbowana z serem mozzarella i suszonymi pomidorami. Przepis:
1 puszka czerwonej fasoli2 ząbki czosnku1 łyżka oregano1 łyżka koncentratu pomidorowego1 łyżeczka słodkiej paprykiszczypta ostrej papryki2 łyżki oliwy1/2 łyżeczki soli4. Francuski szyk - tapenadaCoś co zmieni charakter nie jednej kromki! Przepis:
10 czarnych oliwek10 zielonych oliwek1 ząbek czosnku1 łyżka kaparów2 fileciki anchois, odsączonych z oleju2 łyżki oliwyszczypta pieprzukilka kropel octu balsamicznego5. Mexican time - guacamoleNa koniec zielona maź, która prędzej wygląda na maseczkę niż na coś, co można zjeść ze smakiem. Przepis:
1 awokado2 łyżki soku z limonki2 łyżki posiekanej cebulki1 ząbek czosnku1 łyżeczka tabasco lub szczypta chiliszczypta soli i pieprzu1 łyżka kolendry1 łyżka oliwyzdjęcie fasoli, guacamole i oliwek: http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page