ßßß
Cookit - przepis na Spaghetti Bolognese
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Spaghetti Bolognese
Składniki
Zioła prowansalskie
Oregano
Papryka słodka
Sól
Pieprz
Bazylia
Olej
Oliwa z oliwek
Makaron spaghetti
Cebula
Szynka
Mięso mielone wieprzowe
Czosnek
Pomidor
Koncentrat pomidorowy
Wykonanie
Spaghetti bolognese szybka potrawa dla studentów i nie tylkoTen i inne przepisy znajdą Państwo również w menu głównymSkładniki :30 dag
mięsa wieprzowego mielonego
(np. z
szynki
)3 średniej wielkości
cebule
2
koncentraty pomidorowe
po 500 ml (lub
pomidory
krojone w puszce)3 ząbki
czosnku
zioła prowanslaskie
oregano
papryka słodka
i ostra
sól
i
pieprz
bazylia
najlepiej świeża
olej
(
oliwa
)
makaron spaghetti
Przygotowanie:Na patelnię wylewamy
olej
(
oliwę
). Kroimy
cebulę
w kostkę i wrzucamy na rozgrzany
olej
podsmażamy dosłownie chwileczkę. Następnie wrzucamy
mięso
i dodajemy
przyprawy
:
zioła prowansalskie
,
oregano
,
sól
,
pieprz
,
papryka słodka
i ostra,
czosnek
(wyciskamy lub drobno kroimy). Jeśli
mięso
jest za suche podlewamy
oliwą
i dokładnie mieszamy. Całość mieszamy i smażymy na wolnym ogniu.
Między
czasie gotujemy
makaron
zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Gdy
mięso
już dojdzie dodajemy
przecier pomidorowy
oraz
bazylię
całość mieszamy i czekamy aż połączą się składniki. Gotujemy na wolnym ogniu 15 min. Jeżeli całość się już podgotowała dodajemy
soli
i
pieprzu
do smaku. Rozkładamy
makaron
z
serem
na talerzu i zalewamy sosem - GOTOWE.
Źródło:
http://sprawdzoneprzepisykulinarnee.blogspot.com/2015/10/spaghetti-bolognese.html
Przepisy powiązane
Sos pomidorowy - klasyczny sos marinara
Zupa krem z pomidorów
Sos pomidorowy - klasyczny sos marinara
Zupa krem z pomidorów
Sos pomidorowy - klasyczny sos marinara
Składniki powiązane (0)