Wykonanie
Prosty obiadek..wystarczy wszystko przygotować, włożyć do wolnowaru, ustawić wolnowar i..np.iść na spacer lub do pracy...a obiad sam się gotuje..Wolnowar to naprawdę super pomysł,,ja używam dość często..kilka przepisów już na blogu jest [ klik ], kilka czeka w kolejce na opisanie..
1 mała
kapusta pekińska70 dag
mielonego mięsa1
cebula10 dkg
ryżu2
jajkapomidory suszone Piątnica
bułka tartasól i
pieprz ,
wegeta,
majeranek1/2
przecieru pomidorowegowoda1
kostka rosołowa1 łyżka
mąki1 łyżka
śmietanyKapustę i
cebulę drobno posiekać.
Ryż ugotować.Do
mięsa dodać
ryż,
kapustę z
cebulą,
ryż,
jajka .Wymieszać,dodać
bułki tartej tyle , aby można było formować kotlety, doprawić do smaku Wymieszać i formować kotlety, obtoczyć w
bułce tartej i usmażyć na
oleju.Przełożyć do wolnowaru , zalać sosem [ z przecieru i
wody] i gotować.Na koniec dodać
śmietanę i
mąkę.