ßßß Cookit - przepis na Ogonki z łososia w zalewie octowej

Ogonki z łososia w zalewie octowej

nazwa

Wykonanie

Ja w sumie nie przepadam za rybami,,ale naszła mnie ochota na jakąś rybkę i to w zalewie octowej..padło na ogonki z łososia...
ogonki z łososia
mąka
sól, pieprz
olej
Zalewa:
1 szkl. octu
5,5 szkl. wody
5 łyżek cukru
2 duże łyżki soli
2 łyżki maggi
2 duże cebule
6 ziarenek jałowca
6 ziarenek czarnego pieprzu
5 ziarenek ziela angielskiego
1 listek laurowy
2 ząbki czosnku
Ogonki z łososia pokroić w kawałki, obtoczyć w mące wymieszanej z sola i pieprzem .Usmażyć z obu stron na oleju.Ocet, wodę, cukier, pokrojone w półplasterki cebule, sól i maggi zagotować.Dodać ziarna jałowca, ziela angielskiego, pieprzu, listek laurowy, gorczycę i rozgniecione ząbki czosnku i gotować 2-3 minuty. Usmażone i wystudzone ryby ułożyć w naczyniu i zalać wystudzoną zalewą. Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/02/ogonki-z-ososia-w-zalewie-octowej.html