Wykonanie
Ja w
sumie nie przepadam za
rybami,,ale naszła mnie ochota na jakąś
rybkę i to w zalewie octowej..padło na ogonki z
łososia...
ogonki z
łososiamąkasól,
pieprzolejZalewa:1 szkl.
octu5,5 szkl.
wody5 łyżek
cukru2 duże łyżki
soli2 łyżki
maggi2 duże
cebule6 ziarenek jałowca6 ziarenek
czarnego pieprzu5 ziarenek
ziela angielskiego1
listek laurowy2 ząbki
czosnkuOgonki z
łososia pokroić w kawałki, obtoczyć w
mące wymieszanej z
sola i
pieprzem .Usmażyć z obu stron na
oleju.
Ocet,
wodę,
cukier, pokrojone w półplasterki
cebule,
sól i
maggi zagotować.Dodać ziarna jałowca,
ziela angielskiego,
pieprzu,
listek laurowy,
gorczycę i rozgniecione ząbki
czosnku i gotować 2-3 minuty. Usmażone i wystudzone
ryby ułożyć w naczyniu i zalać wystudzoną zalewą. Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni.