Wykonanie
Kolejny zawieruszony przepis..Miało w
sumie być coś innego...skrzydełka ugotowałam..
ziemniaki obrałam..i już chwilę gotowały się w garnku...ale postanowiłam zrobić danie jednogarnkowe..a raczej blaszkowe...lekko ugotowane
ziemniaki przełożyłam na blaszkę , dodałam ugotowane skrzydełka..trochę
zieleniny, warzywka i do piekarnika..a rosołek był też...i był pyszny..z resztkami
makaronów..chyba ze trzy rodzaje..
skrzydełka2
marchewki1
cebula (opalona w całości nad płomieniem kuchenki gazowej1
por [biała część]Sol,
wegetaliście lauroweziele angielskiekoperek,
natka pietruszkiziemniakimakaronyMarchewkę obrać,
cebulę opalić ,skrzydełka umyć.Wszystkie składniki umieścić w dużym garnku i zalać
wodą. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do minimum .W trakcie gotowania zbierać "szumowiny".Doprawić w razie potrzeby.
Ziemniaki obrać, pokroić i chwilę pogotować.Odcedzić i przełożyć na blaszkę.Skrzydełka wyjąć z rosołu i dodać do
ziemniaków.Posypać
zieleniną i piec do miękkości.