Wykonanie
Witam!Dziś chciałabym zaprezentować zupę
pomidorową, doskonale znana dla wszystkich, najszybsza zupa do przygotowania. Podzielę się swoimi radami jak ją przygotować, aby zaskakiwała smakiem.ZUPA POMIDOROWA
Składniki:- kość wieprzowa, bądź drobiowa do sporządzenia
wywaru, bądź jak ktoś woli poracja
mięsa,
żeberka,
udko z kurczaka- 1 większa
marchewka- niedużykawałek
pora-
natka pietruszki, 2
liście laurowe, 4 ziarenka
ziela angielskiego- 1
cebula- 1
przecier pomidorowy( najlepiej Pudliszki)- 1/2
śmietanki 30%- 2 łyżki
mąki- 1 rosołek bądź
vegeta- sół i
pieprz do smaku(Proporcje podane na duży garnek)Wykonanie:Zaczynamy od zagotowania
wody na
wywar. Na gotującąsię
wodę wrzucamy kość bądź
mięso, z którego będziemy robili
wywar, dodajemy startą na tarce
marchewkę, pokrojony drobniutko
por i
cebulkę, także wrzucamy
natkę pietruszki,
liście laurowe i
ziele angielskie,rosołek bądź
vegetę do smaku, doprawiamy
solą i
pieprzem. I tak przygotowany
wywar gotujemy, aż
mięso i warzywa będą miękkie. Następnie dajemy przecier,
śmietankę i rozrobioną na wodzie
mąkę. Zagotowujemy jeszcze raz wszystko razem. Doprawiamy do smaku.Tak sporządzoną zupę podajemy z
ryżem, bądź
makaronem