Wykonanie
Póki ostygnie szarlotka ..pokażę Wam ciasto bez pieczenia...proste do zrobienia, smaczne i dawno zjedzone..robiłam je kilka dni temu..i nawet nie zdążyłam zrobić fotki z przekroju..
1
wafel tortowy1 litr
mleka200 g
masła1 szkl.
cukru1 opakowanie
cukru wanilinowego1 szkl.
kaszy manny [ można dać ciut więcej]
maliny1
galaretkaGalaretkę rozpuścić w 500 ml
wody, odstawić do ostudzenia.
Wafel wyłożyc do tortownicy.W garnku zagotować
mleko z
cukrami i
masłem. Do gorącego dodać szklankę
kaszy manny, zagotować. Pogotować około minuty lub dwóch od momentu zagotowania, mieszając, do otrzymania gęstej
kaszy. Gorącą
kaszę podzielić na połowę , jedną część wylać na
wafel, wyrównać. Do drugiej części dodać kilka roztartych
malin i wymieszać.Wyłożyć na jasną masę. W jeszcze ciepłą
kaszę powciskać
maliny.Przestudzić.Zalać tężejącą
galaretką i odstawić do lodówki do stężenia.