Wczoraj na obiad była rybka..i ciąg dalszy wspólnego gotowania z Formułą 1 na Grand Prix Wielkiej Brytanii, wydarzenia które utworzyła Daria rybka była po angielsku...inspiracją było kilku przepisów z internetu ..pycha...taką rybkę można smażyć nawet w samym cieście [ na zdjęciu w środku], ale z płatkami kukurydzianymi jest smaczniejsza..1 kg filetów z dowolnej ryby30 dag mąki150 ml wody mineralnej200 ml mleka1 jajko1/2 łyżeczki proszku do pieczeniasól i pieprzprzyprawa do rybypłatki kukurydzianeMąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami.Dodać wodę, mleko, jajko i wszystko wymieszać, aż powstanie gładkie jednolite ciasto podobne jak na naleśniki. Odstawić na kilkanaście minut.Rybę pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, moczyć w cieście a następnie w płatkach kukurydzianych i smażyć na oleju lub w frytkownicy na zloty kolor.