ßßß Cookit - przepis na Ryba w cieście

Ryba w cieście

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Ryba w cieście
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filety rybne 4 sztuk
mąka według uznania
jajka według uznania
woda według uznania
mleko według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
przyprawa do ryb według uznania
Wykonanie:
Ciasto zrobić jak na naleśniki: wymieszać mąkę z jajkami, wodą oraz mlekiem i doprawić solą oraz pieprzem.
Umytą, osuszoną rybę posypać ziołami i zostawić na jakiś czas, żeby nabrała smaku (ok.30 minut). Obtaczać ją w cieście i smażyć na oleju. Podawać z najróżniejszymi sałatkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10247/Ryba-w-ciescie