ßßß Cookit - przepis na Ryba z sezamem smażona na oleju rzepakowym

Ryba z sezamem smażona na oleju rzepakowym

nazwa

Wykonanie

Pyszna rybka..do ciasta którym obtoczyłam rybkę dodałam trochę ziaren sezamu..ilość sezamu wedle gustu..rybkę smażyłam na oleju rzepakowym, który jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest często używany w mojej kuchni..
80 dag filetów z ryby
6 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
ziarna sezamu [ dowolna ilość]
1 jajko
0,5 szkl.wody
1 łyżeczki ostrej papryki
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu
olej rzepakowy do smażenia
Filety (świeże lub rozmrożone) osuszyć papierowym ręcznikiem. Wymieszać mąkę z resztą dodatków i obtoczyć w niej kawałki ryby. Smażyć z obu stron na złoty kolor na oleju.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2014/06/ryba-z-sezamem-smazona-na-oleju.html