ßßß Cookit - przepis na Ryba w cieście naleśnikowym

Ryba w cieście naleśnikowym

nazwa

Wykonanie

Pyszna rybka, przepis podpatrzony u Ilonki .
filety rybne
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/3 szklanki mleka
1 jajko
1/2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki pieprzu
Filety pokroić na 3 - 4 części. Z podanych składników przygotować ciasto, powinno przypominać konsystencją gęstą śmietanę.Kawałki osuszonej ryby maczać w cieście i smażyć na niewielkim ogniu z obydwu stron na złoty kolor. Osuszyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/09/ryba-w-ciescie-nalesnikowym.html